25.1 C
Medemblik
12 augustus 2020 23:26
Medemblik Actueel.

Uitkijktoren Wervershoof tijdelijk afgesloten

WERVERSHOOF – Staatsbosbeheer heeft de toegang tot de uitkijktoren bij Wervershoof moeten afsluiten voor alle bezoekers.. De oorzaak van de sluiting is het afbrokkelen van de kustlijn aan de voet van de toren.

In een reactie zegt Maarten Duinker, boswachter bij Staatsbosbeheer,: “De kustlijn brokkelt af tot aan de voet van de uitkijktoren bij Wervershoof. Hierdoor is er een gevaarlijke situatie ontstaan waar mogelijk de toren zou kunnen kantelen en/of uiteindelijk omvallen.

Rijkswaterstaat gaat (in overleg met Staatsbosbeheer) de kustlijn herstellen zodat de uitkijktoren weer veilig staat. Tot die tijd is de toren afgesloten. Na de werkzaamheden is de toren weer toegankelijk.”

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?