ChristenUnie verbaasd over mogelijke legalisatie illegale wooncabines Andijk

ANDIJK – De ChristenUnie in de gemeenteraad van Medemblik is niet blij met de reactie van het college over de vier wooncabines die illegaal bij een bedrijf in Andijk op het erf staan. De vergunning voor deze cabines zijn al ettelijke jaren verlopen en kunnen volgens Silva Visser van de ChristenUnie ook niet zomaar meer verlengd worden.

Visser is vooral verbaasd over de reactie dat de ondernemer niet op de hoogte was dat de vergunning verlopen was en vraagt zich dan ook af wie bij de gemeente Medemblik de afgegeven vergunningen bijhoudt en waarom er niet veel eerder is gehandhaafd.

Maar ook de reactie van het college dat zij de nu illegale situatie wil gaan legaliseren valt niet goed bij de ChristenUnie. Visser wijst op het besluit dat de cabines tot 1 januari 2011 werden gedoogd en dat er geen sprake van zou zijn dat de illegale situatie legaal zou worden gemaakt. ‘En nu wil Medemblik de situatie van gedoogd naar permanent maken,’ zegt Silva Visser tegen Medemblik Actueel.

Ook wijst Visser op de afgegeven vergunning voor 2 woonunits en niet voor de extra woonunits die er later door de ondernemer zijn bijgeplaatst. Visser vraagt zich dan ook af of de gemeente Medemblik deze nu ook legaal gaat maken.

Volgens Silva Visser wordt er zo een precedent geschapen als deze situatie gehandhaafd blijft, andere agrariërs zullen dan ook de regels gaan negeren en illegaal woonunits gaan plaatsen op hun grondgebied.

Reageren via facebook