TWISK – Wat doe je als je door de coronacrisis even geen werk meer hebt als chef-kok? Julian Tailleur hoefde daar niet lang over na te denken en begon vorige zomer met smakelijke take-aways van zijn barbecue. En niet zomaar een barbecue, een Zuid-Afrikaanse Braai van 3 meter hoog. Als die staat te gloeien, ruikt je vanaf de dorpsweg van Twisk dat Maison Tailleur weer een take-away verzorgt.
Toen in oktober de horeca weer dicht moest en het vooruitzicht op werk nog verder weg leek, begon Julian wekelijks vanuit de garage naast de boerderij met afhaalmenu’s. Van stoofvlees met huisgemaakte friet en mayonaise tot Noordzee tarbot van de visafslag in Den Oever. Klanten kunnen vooraf hun menu en tijdstip reserveren om de grote drukte uit de weg te gaan. Zo staat er elke zaterdag een rij op de oprit, op keurig 15 frietjes afstand.
Na het succes van de kerstmenu-boxen heeft Julian de deuren van de garage tijdelijk gesloten om de oude boerengarage om te kunnen bouwen tot professionele kookstudio. Op 27 maart gingen de deuren van de nieuwe kookstudio open met rib-eye en geroosterde flespompoen op het menu. Buren en klanten werden enthousiast ontvangen met een glaasje prosecco en iedereen was onder de indruk van de metamorfose van de garage.
Zolang de crisis aanhoudt en horeca grotendeels gesloten blijft, zal Julian elke zaterdag take-aways blijven verzorgen. En daarna? “In de toekomst hoop ik ook kookworkshops te kunnen geven in de kookstudio. Ik ben naast kok ook jager en het lijkt mij heel bijzonder om daar mensen meer over uit te leggen en te laten proeven. Mijn huisgemaakte ganzenrillette liep bijvoorbeeld erg goed deze winter”, vertelt Julian Tailleur aan Medemblik Actueel.
Aankomende zaterdag 1 mei staat er picanha (staartstuk van Hollandse Blond d’Aquitaine runderen) met risotto en Fish & Chips op het menu van Maison Tailleur. Reserveren kan via Whatsapp bij Julian op 0640073585. De kookstudio ligt aan de Beukenlaan 2, naast de boerderij.
Heeft u interesse in een culinair diner aan huis? Chef-kok Julian Tailleur kan een passend menu samenstellen om bij u thuis een bijzondere avond te beleven.