Handbalster Isa klos(18) van Vrone naar WF SEW

NIBBIXWOUD – Voor komend seizoen heeft Westfriesland SEW een volgende versterking aangetrokken. Van Vrone komt de 18-jarige Isa Klos naar Nibbixwoud om de damesselectie in de opbouwrij te versterken. Na de komst van Danique Boonkamp en Tess Ammerlaan is zij de derde nieuwe speelster die volgend seizoen in het shirt van SEW te bewonderen is. 

Isa Klos heeft na een succesvolle trainingsstage besloten de overstap naar Nibbixwoud te maken. De linkeropbouwster uit Sint Pancras komt over van Vrone en zou daarmee dit seizoen in de jeugddivisie tegen de A1 van SEW gaan spelen. Door de coronapandemie is dat er niet van gekomen. Over de overstap naar de damesselectie van SEW zegt ze zelf: “De trainingsstage beviel mij goed. Ik vond de groep en de trainingen leuk. Bij Vrone zag ik mezelf niet meer zo veel groeien, als ik denk dat ik de komende tijd bij Westfriesland SEW ga doen. Natuurlijk vind ik het wel moeilijk om mijn oude club achter te laten, maar het is tijd voor een nieuwe uitdaging! Ik heb er heel veel zin in en ik voel me al helemaal thuis bij de club.”

Naast de komst van Isa Klos kwam eerder Tess Ammerlaan over van ZAP uit Breezand. De 18- jarige opbouwspeelster, dochter van oud-SEW-speelster Monique Koopman en nichtje van linkerhoek Britt Koopman, heeft al deelgenomen aan een wedstrijd, maar bleef afgelopen weekend aan de kant. Coach Arthur Langedijk kent haar uit zijn verleden als trainer van ZAP.

De 24-jarige Danique Boonkamp, overgekomen van de Duitse profclub SV UNION Halle-Neustadt, is momenteel herstellende van een kruisbandblessure en komt pas in het nieuwe seizoen in actie.

Beide speelsters zullen waarschijnlijk komende weken nog niet deelnemen aan de alternatieve competitie. Hierin heeft SEW tweemaal gespeeld en tweemaal de winst behaald. Uit was het team van Langedijk te sterk voor Garage Kil/Volendam met 23-24. Afgelopen weekend won SEW met 27-24 van Geonius/V&L. Na een gelijk opgaand begin kon SEW pas in de tweede helft een gat slaan. Uitblinkster was Noëlle Kistemaker met maar liefst 10 doelpunten.

Door het onreglementair opstellen van Tess Ammerlaan in de wedstrijd tegen Volendam kreeg het team uit Nibbixwoud aanvankelijk twee punten in mindering. Kort geleden is bekend geworden dat deze wedstrijd overgespeeld gaat worden op donderdag 6 mei in Volendam.

Foto aangeleverd

Reageren via facebook