Corona update gemeente Medemblik 22 april, de cijfers gaan weer de verkeerde kant op

MEDEMBLIK – De afgelopen 24 uur zijn in de gemeente Medemblik 19 inwoners positief getest op het Covid-19 virus, een stijging van 2 ten opzichte van woensdag waardoor het gemiddelde aantal positief geteste mensen per 100.000 inwoners vandaag uitkomt op 42,1 een stijging van 4,4 ten opzichte van woensdag. Het RIVM meldt geen sterfgevallen en ook geen ziekenhuisopnames.

In de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord gaan de cijfers ook weer omhoog, de afgelopen 24 uur zijn in Noord-Holland Noord 310 mensen positief getest op het Covid-19 virus. Het RIVM meldt geen sterfgevallen, wel zijn 6 mensen opgenomen in 1 van de ziekenhuizen in Noord-Holland Noord. Het risiconiveau blijft op zeer ernstig staan in onze regio.

Landelijk schieten de cijfers weer omhoog, de afgelopen 24 uur zijn er 9.648 mensen positief getest op het Covid-19 virus, 1134 meer dan woensdag en het hoogste aantal sinds begin dit jaar. Het RIVM meldt ook 20 sterfgevallen en 306 ziekenhuisopnames waarvan 50 op de intensive cares. Het reproductiegetal ligt met 1,06 nog steeds boven de grens van 1. Dit is de grens die het RIVM en het kabinet aanhoudt als het gaat om de coronamaatregelen en wel of niet verder versoepelen. In de ziekenhuizen in Nederland liggen nu 2682 mensen met een Covid-19 besmetting waarvan 839 op de intensive cares.

Het aantal gezette prikken is 4.873.624. Elke 0,5 seconde wordt er ergens in Nederland iemand gevaccineerd tegen het Covid-19 virus.. Nederland klimt hierdoor enorm snel op de ladder in Europa en laat, op het VK. na, vrijwel alle landen nu achter zich.

Reageren via facebook