Medemblik Actueel.

Terugroepactie Jumbo, Dirk, DEKAmarkt, DEEN en diverse kaaszaken om salmonella in pijnboompitten

HOORN – De supermarktketens Jumbo, Dirk, DEKAmarkt, DEEN en diverse kaaszaken halen diverse kaas- en pestospreads uit hun schappen. Er zijn pijnboompitten in verwerkt uit een partij waarin salmonella is ontdekt, meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Het gaat om spreads van het bedrijf Dupontcheese uit Nieuw-Vennep. Salmonella kan onder meer misselijkheid, diarree en overgeven veroorzaken. Klanten wordt geadviseerd het product terug te brengen naar de supermarkt waar ze het hebben gekocht. Dan krijgen ze hun geld terug, meldt NH Nieuws

De spreads zijn onder diverse merknamen verkocht, bijvoorbeeld Jumbo Kaasspread Rode Pesto, Oliviana Ensalada en Dirk Ons Thuismerk Ensalada. Op de website van de NVWA staat een volledig overzicht van alle varianten.

Reageren via facebook