Afbeelding van Tanja-Denise Schantz via Pixabay

Steeds meer bedrijven uit Noord-Holland kiezen voor factoring

INGEZONDEN MEDEDELING – En dat is ook niet heel vreemd, als je je bedenkt dat we al meer dan een jaar te maken hebben met de coronacrisis. Veel bedrijven in Noord-Holland kiezen eieren voor hun geld door gebruik te maken van factoring. Zodat ze op deze manier de effecten van de coronacrisis kunnen minimaliseren op hun cashflow.

Door deze financieringsvorm uit te testen, zal je ontdekken dat factoring meer voordelen biedt dan nadelen. De nadelen die ondernemers kunnen ervaren zijn het feit dat er kosten worden gerekend. En dat het factoringbedrijf inzage krijgt in jouw bedrijfsgegevens. ‘’De voordelen van factoring wegen veel zwaarder dan de zogenoemde nadelen,’’ aldus Susanne de Jong, medewerker bij o2 Factoring. ‘’We ontvangen niet voor niets meer aanvragen van Noord-Hollandse bedrijven. Dat komt met name omdat onze dienstverlening uit meerdere aspecten bestaat. Niet alleen een snelle uitbetaling, maar ook het feit dat ondernemers geen omkijken meer hebben naar het debiteurenbeheer en faillissementsrisico.’’

Naast bovengenoemde voordelen zijn factoringbedrijven transparant in hun werkwijze en bieden een flexibele vorm van financiering aan. Dat betekent dat ondernemers zelf kunnen kiezen welke facturen ze willen laten voorfinancieren. En de kosten die in rekening worden gebracht zijn gebaseerd op de ingestuurde factuur. Het percentage, ook wel de factorfee genoemd, kan per factuur wisselen. Dat komt omdat de factorfee wordt gebaseerd op meerdere factoren, namelijk: de hoogte van de factuur, de kredietwaardigheid van de opdrachtgever en de betalingstermijn.

Een versnelde uitbetaling biedt in de huidige maatschappij wel meer perspectief. Zeker als het aankomt op de bedrijfsvoering van je onderneming. Het bestaansrecht staat op de eerste plaats. En een positieve cashflow kan zeker bijdragen aan de groei en het succes van jouw onderneming.

Afbeelding van Tanja-Denise Schantz via Pixabay

Reageren via facebook