Stichting Dromehof schenkt robothond aan Sint Jozef Wervershoof

WERVERSHOOF – Stichting Dromehof uit Zwaag heeft een cliënt van Omringlocatie Sint Jozef in Wervershoof mogen verblijden met een robot hond! Anja Kunst, activiteitenbegeleidster van deze zorglocatie kwam persoonlijk de knuffelrobot ophalen. De hond heeft al een naam gekregen, ‘Trixie’!

De strijd tegen eenzaamheid onder ouderen

De stichting organiseert en ondersteunt activiteiten waarbij ouderen op een laagdrempelige wijze sociale contacten kunnen opdoen, waarbij zelfredzaamheid wordt bevorderd en waarbij ook wordt gezorgd voor onvergetelijke en mooie momenten. Door omstandigheden hebben sommige ouderen in Hoorn en de rest van Nederland tegenwoordig moeite om rond te komen van hun AOW.

Dromehof diverse uiteenlopende acties zoals gratis hapjes uitdelen voor de ouderen en hun familieleden, om zo een ideale gelegenheid voor hen te creëren bij elkaar te komen en ook kennis te maken met (eventueel nieuwe) buurtbewoners.

Daarnaast organiseren zij ook de rommelmarkten bij diverse zorginstellingen in de buurt. Elke markt zamelt geld in voor de activiteiten en acties bij de zorginstelling. Deze rommelmarkt, dichtbij de ouderen georganiseerd, biedt eveneens een ideale gelegenheid voor de bewoners om op een laagdrempelige en spontane manier elkaar te treffen.

Foto: Anja Kust samen met de bewoonster van Sint Jozef, die erg blij is met deze knuffelrobot!

Reageren via facebook