40MM sponsorwandeltocht gaat virtueel

VENHUIZEN – Sinds jaar en dag is het een feit: op de zaterdag na Hemelvaartsdag vindt de sponsorwandeltocht van de 40MM plaats. Alle 40MM wandelaars lopen geld bijeen om alle 40MM projecten te kunnen ondersteunen. Dit betreft vele kleinschalige projecten in de minder ontwikkelde landen. De wandeltocht wordt gekenmerkt door de gezellige sfeer. Het straalt plezier uit van zowel de wandelaars als de talloze vrijwilligers om er een geslaagd evenement van te maken. 

Versie 2021: virtuele 40MM sponsorwandeltocht

Helaas kan door corona dit jaar de wandeltocht niet in de bestaande vorm plaatsvinden, maar gelukkig wel in een nieuwe vorm: een virtuele sponsorwandeltocht! Dit betekent dat de wandelaars niet genieten van het mooie parcours zoals de organisatie achter de 40MM uit heeft gezet, maar dat de wandelaars zelf kunnen bepalen wanneer, waar, welke en in hoeveel dagen zij de route lopen! Uiteraard mag er ook voor gekozen worden om niet de gehele 40 km te lopen. Dit alles wordt geregistreerd in een speciale app. De organisatie heeft de maand mei dan ook uitgeroepen tot ‘mei wandelmaand’. Een totaal nieuwe opzet, maar wel passend voor deze tijd. Juist nu is het zo belangrijk om te sporten en fit te blijven, dus zij hopen vele wandelaars jong en oud (uit heel West-Friesland en daarbuiten) te kunnen motiveren om sponsorgeld in te zamelen en de wandelschoenen aan te trekken!

Kinderroute

Net zoals altijd heeft de organisatie 40MM ook nu aan de kleine wandelaars gedacht. Je kunt ervoor kiezen om samen met je kind(eren) een route van 4 km te lopen.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Download de Racemap app.
  • Ga naar de website 40mm.nl en schrijf je in (dit kan vanaf 1 april tot uiterlijk 24 april 2021)!
  • Check je mailbox of je de bevestigingsmail hebt ontvangen.
  • Download het sponsorformulier vanaf de website en laat je door zoveel mogelijk mensen sponsoren.
  • Eind april ontvang je de instructiemail waar je startnummer in zit en de uitleg over het gebruik van de app.
  • Het is mei! Trek je wandelschoenen aan en geniet van de omgeving, de rust, het kletsen met een bekende, etc. Doe het op je eigen manier, hoe jij het wil!

Samen lopen

Omdat de organisatie nu nog niet weet welke coronamaatregelen gelden in mei, denken zij dat het lopen met een groep niet mogelijk zal zijn. Hoe leuk is het dan ook dat je alle bekenden die meelopen live kunt volgen via de app?