Man blokkeert Connexxionbus de weg, blijft voor de bus staan, moet onder dwang van de politie weg worden gehaald

MEDEMBLIK – Vanmiddag rond half 4 heeft een bestuurder van een personenauto lijn 139 van Connexxion verhinderd om vanuit de Meerlaan de Westerzeedijk op te rijden door voor en tegen de bus aan te gaan staan en zwaaiende bewegingen te maken richting de buschauffeur. De buschauffeur heeft hierop zijn werkgever gebeld die direct de politie heeft ingeschakeld.

Ondertussen werden automobilisten die naar de Meerlaan wilden opgeroepen om weg te gaan en een andere weg te nemen. De man zelf weigerde weg te gaan en bleef ondanks verzoeken van veel automobilisten gewoon voor de bus staan.

Toen de politie eenmaal gearriveerd was weigerde man nog steeds voor de bus weg te gaan waarna de man met dwang voor de bus werd weggeduwd door 1 van de agenten, ondertussen was een andere agent bezig in de bus, waar ook nog diverse passagiers aanwezig waren, te praten met de buschauffeur over de toedracht van de actie van de man. Niet veel later kon de bus achteruitrijdend de weg weer vrij maken zodat de andere weggebruikers hun weg konden vervolgen. De meldkamer van de politie heeft ondertussen de hele tijd tot de politie aanwezig was contact gehouden met de buschauffeur.

De woordvoerder van de politie laat weten dat het ging om een verkeersconflict tussen de bestuurder van de personenauto en de Connexxionbus. Na tussenkomst van de politie is de ruzie gesust en zijn beiden weggereden

Foto: Triste Fotografie

Reageren via facebook