Irene Schouten online gehuldigd door basisschoolleerlingen Drechterland

HOOGKARSPEL – De basisschoolleerlingen uit Drechterland interviewden vanmorgen topsporter Irene Schouten, als online huldiging van de schaatskampioene. De kinderen mochten via een online gesprek al hun brandende vragen aan Irene stellen. Wethouder Simone Visser-Botman feliciteerde Irene namens de gemeente en als verrassing was ook Burgemeester Michiel Pijl bij het gesprek aanwezig.

De leerlingen hadden zich als ware journalisten goed voorbereid. Er lagen zo’n 25 vragen op Irene te wachten. Zo waren ze benieuwd of de schaatskampioene vroeger ook al schaatsster wilde worden en hoe vaak en hoe lang ze traint. De leerlingen ontdekten dat je niet altijd de beste hoeft te zijn als je jong bent, om later succes te hebben.

Met dank aan de kinderen van basisschool Het Kerspel, ’t Skitteljacht, de Meester Spigtschool, juf Annemarie, juf Sara en meester Jaap. En natuurlijk Irene, die uitgebreid de tijd nam om alle vragen te beantwoorden!

Reageren via facebook