Twee broers uit Wervershoof aangehouden tijdens de Crystal meth invallen

WERVERSHOOF – Bij de inval vorige week dinsdag in een pand in Wervershoof waar een Crystal meth keuken is gevonden zijn ook twee inwoners van Wervershoof aangehouden. Twee broers(33) (tweeling) zijn op heterdaad betrapt en zitten nu in beperking en mogen alleen met hun advocaat praten.

De beide broers C.H. M en W.A.M.komen oorspronkelijk uit Guatemala, justitie kwam ze op het spoor dankzij de gehackte en ontsleutelde EncroChat-server. Door deze hack is justitie op een enorme hoeveelheid data gestuit van criminele bendes over o.a. drugs, xtc labs en Crystal meth labs. In de periode dat justitie deze server gebruikt zijn al tientallen arrestaties gedaan en is er voor miljoenen aan geld, auto’s, dure horloges, huizen en panden in beslag genomen.

Lees ook: Crystal meth keuken opgerold in Wervershoof

Het onderzoek is nog gaande, justitie verwacht nog meer aanhoudingen te doen in deze zaak. Wanneer de twee broers voor de rechter komen is nog onduidelijk, dit kan nog wel een tijd duren, o.a. vanwege de coronacrisis.

Reageren via facebook