Kroegbaas Wervershoof krijgt belastingaanslag en is woest. “Ik moet betalen voor de extra terrasruimte..”

WERVERSHOOF – De gemeente Medemblik heeft de eigenaar van Het Café van Wervershoof een belastingaanslag gestuurd over de extra terrasruimte die de man sinds 2020 mag gebruiken door de coronacrisis.

De gemeente Medemblik stuurt elke horecaondernemer die extra terrasruimte in gebruik heeft deze aanslag, omdat volgens de gemeente het anders oneerlijk omdat er ook horecaondernemers zijn die geen extra terrasruimte hebben. De gemeente Medemblik besloot vorig jaar dat horecaondernemers gemeente gronden mochten gebruiken om het terras uit te breiden om toch zo nog wat extra omzet te draaien. Daarbij werd in de kern Medemblik o.a. parkeerplaatsen gebruikt om die om te bouwen in terrassen.

De gemeente Medemblik zegt in een reactie dat het normale tarief van 17 euro mer vierkante meter is verlaagd naar 10 euro per vierkante meter. Daarnaast vergoed het Rijk tot 70% van alle vaste lasten van bedrijven die de deuren hebben moeten sluiten.

Maar Antoinet Zwan van Het Café laat via Facebook weten boos te zijn. Op Facebook zegt Zwan: “Of we nog ff 300,- willen betalen voor het terras afgelopen CoronaZomer op gemeentegrond. Het zou niet meer dan normaal zijn als ons werd gevraagd om het alstublieft weer zo gezellig te maken aan de dorpsstraat komende zomer en dat er dan een vergoeding gestort wordt ipv gefactureerd!

Reageren via facebook