PvdA en GroenLinks willen van externe naar interne expertise op de afdeling Wmo

MEDEMBLIK – Tekort aan deskundig personeel, grote achterstanden in de afhandeling van Wmo-aanvragen en een gapend financieel gat op de Wmo-begroting. Het college wil deze problemen oplossen door o.a. van buitenaf 2 experts in te huren die de afdeling Wmo weer op rails moet krijgen en er voor gaan zorgen dat de achterstanden worden weggewerkt.

Maar extern inhuren kost veel geld, het college vraagt de gemeenteraad om voor 2021 een bedrag van 250.000 euro en voor 2022 een bedrag van 100.000 vrij te maken om extern in te huren.

Tom Beuker (PvdA) dient vanavond tijdens de raadsvergadering samen met GroenLinks een motie in waarin zij oproepen om niet extern maar juist op zoek te gaan naar interne expertise voor de afdeling Wmo.

Tom beuker: “Zoals in het raadsvoorstel is opgenomen wordt er een projectleider en een assistent aangesteld om alle beheersmaatregelen op te gaan pakken. Hiermee moet Medemblik beter in controle komen wat betreft de uitgaven in het sociaal domein. Wij willen graag dat deze projectleider en assistent in dienst komen van de gemeente ipv dat deze extern worden ingehuurd. Hiermee willen de expertise in de organisatie houden en de organisatie verder versterken.

Reageren via facebook