Siem Zeilemaker(PWF): “Meer woningen in alle kernen van Medemblik moet topprioriteit zijn!”

MEDEMBLIK – Bouwen, bouwen en nog eens bouwen, dat is wat de gemeente Medemblik al jaren roept, maar nu kwam tijdens een gesprek met de voorzitter van de Dorpsraad Zwaagdijk-West naar buiten dat een projectleider een sabbatical gaat nemen van een jaar. Siem Zeilemaker vraagt zich af waar de topprioriteit van de gemeente echt ligt.

Siem Zeilemaker zegt in een reactie over het rondetafelgesprek met Giel Nijpels van de Dorpsraad Zwaagdijk-West: “In de commissie van 1 februari hadden we een rondetafelgesprek in de raadscommissie met Giel Nijpels, van de Dorpsraad Zwaagdijk-West. Het ging o.a. over een woningbouwplannetje en of dat nog door kan gaan of…..Wethouder v Langen zei toen in haar reactie dat het lang duurde vanwege capaciteitsgebrek. “1 projectleider neemt volgde maand een sabbatical en de ander is druk met revitalisering recreatieparken en huisvesting arbeidsmigranten” Diverse commissieleden gaven aan dat woningbouw voorrang moet krijgen. Ik denk dat dit geldt voor de meerderheid van de raad. We willen ook allemaal dat jongeren hier in onze eigen gemeente een huis kunnen vinden.

Eindelijk mogen we nu meer bouwen van de provincie, dus kom op!

PWF is van mening dat woningbouw nu echt topprioriteit moet hebben en dan vooral (kleine)betaalbare koop- en huurwoningen. Als je die bouwt komt ook eindelijk de doorstroming vanuit grotere huurwoningen en duurdere koopwoningen op gang.

Dat er een projectleider een tijdje vrij neemt mag toch geen reden zijn dat alle woningbouw op de lange baan geschoven wordt. Misschien een heleboel onzinnige regels afschaffen, waardoor er meer tijd vrij komt.

PWF zal hier donderdag samen met de VVD en de PvdA  in de raad een motie over indienen,” aldus Siem Zeilemaker tegen Medemblik Actueel

Reageren via facebook