Jongeren in Medemblik roepen op om dinsdagavond de binnenstad te gegaan bezetten

MEDEMBLIK – Jongeren in Medemblik hebben plannen om dinsdagavond de binnenstad van Medemblik te gaan bezetten uit protest tegen de avondklok. Het moet een vreedzame protest worden en al bijna 80 mensen hebben zich bij de Whatsappgroep aangesloten.

De organisatoren laten duidelijk weten dat zij geen relschoppers zijn en ook oproepen om niet te gaan rellen. Ze willen om 21.00 uur als de avondklok ingaat bijeen komen op de Nieuwstraat in Medemblik. Ze vinden dat zij hun vrijheid kwijt zijn en dat ze zich beroepen op de grondwet en Nederland een vrij land is.De gemeente is niet op de hoogte van de plannen en kon daarom ook nog niet reageren op de plannen.

Elders in Nederland ging het dit weekend vreselijk mis, plunderingen, enorme schades en honderden aanhoudingen.. Vooral in Urk en Eindhoven was er een waar slachtveld gaande.

Reageren via facebook