1.9 C
Medemblik
27 januari 2021 07:01
Medemblik Actueel.

Foto: Meral Soydas

Medemblikse Yvonne Putto-Kuipers bij de beste 12 bruidsfotografen van de Benelux

MEDEMBLIK – Ze wist maar liefst 4 awards te winnen tijdens de verkiezing van de beste bruidsfotograaf van de Benelux waarmee ze op plaats 11 eindigde. In totaal deden 264 fotografen mee die ruim 8800 foto’s instuurden. “Om dan op deze manier en na zo’n moeilijk jaar in de top 20 te eindigen mag ik natuurlijk wel echt van geluk spreken, zegt Yvonne Putto tegen Medemblik Actueel.

“Mijn jaar ging van 28 boekingen naar 8, waarvan 4 hele dagen en de overige 4 waren kleine bruiloften. Hoe de agenda er in 2021 uit zal zien is nog heel onzeker. Maar ik heb ook gezien dat juist die kleine bruiloften ontzettend intiem en mooi kunnen zijn, dus zolang we blijven kijken naar wat er juist wel kan is er echt heel veel mogelijk,” vertelt Yvonne verder..

Yvonne ziet haar collega bruidsfotografen in de Benelux niet als harde concurrenten, maar door wedstrijden als de Masters houden zij elkaar juist scherp en kunnen ze ontzettend veel van elkaar leren. “Door te discussiëren over foto’s, door kritiek sessies en door veel (online) netwerken zijn we in de Benelux op een ontzettend hoog niveau momenteel. Mijn voorkeur gaat uit naar de journalistieke kant van trouwfotografie.,”  zegt Yvonne Putto.

We leven in een tijd waar het allang niet meer bijzonder is om een perfect geposeerd plaatje te maken. Juist de foto’s die ongeposeerd zijn roepen een gevoel van echtheid op met soms veel emotie. Het is een kwestie van jaren lang trainen om die momenten te zien en tegelijk vast te leggen waarbij je ook nog rekening houd met licht en compositie. Ik maak het liefst een zo compleet mogelijk verhaal voor mijn bruidsparen zodat zij later hun bruiloft herinneren zoals het ook echt was. De foto’s roepen een gevoel op en dat zie ik als een van mijn belangrijkste taken tijdens een bruiloft.

Volgens Yvonne is de wedstrijd van de Masters is een perfecte mix tussen journalistiek en kunst met elke ronde weer een andere internationale jury om de duizenden inzendingen te beoordelen. “Het voelt voor jezelf als professional dan ook echt als een kroon op je werk wanneer je hoort dat je een award wint in zo’n grote competitie. Ook voor de bruidsparen zelf is dit natuurlijk een belangrijk onderdeel van hun keuze voor de juiste bruidsfotograaf. Want naast een goede klik, moet er natuurlijk ook veel vertrouwen zijn in de kwaliteit van de fotograaf.

Ik hoop dat 2021 voor veel bruidsparen een prachtig jaar zal worden, en dat we samen vaak de liefde mogen vieren!,” besluit Yvonne.

Reageren via facebook