Medemblik Actueel.

Algemeen Bedrijven

Franchisenemers Intertoys willen winkels openhouden

MEDEMBLIK – De franchiseraad van Intertoys is op dit moment druk bezig om te zorgen dat de winkels gewoon open blijven zegt Barend Cruijff van Intertoys Purmerend tegen NH Nieuws. 

Door het faillissement en het ontslag van 3200 personeelsleden zullen ook de franchisenemers naar een ander opzet van de winkels moeten gaan kijken.

De zelfstandige ondernemers vallen niet onder het failissement en zullen ook nog beleverd worden. Deze filialen zijn namelijk geen eigendom van Intertoys, maar van ondernemers die een vergoeding betalen om de handelsnaam te mogen gebruiken. Daardoor zijn ze financieel onafhankeljik.

Het is onduidelijk hoeveel franchisewinkels er in Noord-Holland zijn. In heel Nederland zijn het er iets meer dan honderd. De franchiseondernemingen die NH Nieuws sprak bevestigden allemaal dat ze hoe dan ook open zouden blijven. Intertoys bevestigt dat.

De winkels die wel van Intertoys zelf zijn, blijven voorlopig ook nog open. Dit zou de kansen op een doorstart vergroten. Maar als die doorstart er niet komt, zullen ze waarschijnlijk sluiten.

Whatsapp ons voor tips of een mooie foto of video op 06-22283965 of mail de redactie op redactie@medemblikactueel.nl

 

Reageer op dit onderwerp

X