1.9 C
Medemblik
27 januari 2021 08:21
Medemblik Actueel.

Nieuw experiment tegen de Japanse Duizendknoop, met stoom de bodem verhitten

MEDEMBLIK – De gemeente Amsterdam voert op dit moment experimenten uit om de woekerende Japanse Duizendknoop te vernietigen. Zoals veel gemeenten doet ook Amsterdam de Japanse Duizendknoop verwijderen door te maaien, of op de chemische manier, maar dit zorgt er niet voor dat de woekerplant geheel verdwijnt.

Ook de gemeente Medemblik houdt dit experiment scherp in de gaten. Peter Vos, de wijkopzichter van de buitendienst van de gemeente Medemblik zegt hierover: “Ook de gemeente Medemblik heeft last van de Japanse duizendknoop. We kennen de plekken waar de plant groeit en we zitten er continu bovenop.” “Onze methode is maaien, spuiten en zodanig afvoeren dat het zich niet verder kan verspreiden. Het mag absoluut niet bij het groenafval en de plant is samen met de berenklauw de enige plant die gespoten mag worden,” aldus Peter Vos

Japanse Duizendknoop de kop in drukken

De gemeente Medemblik kent alle initiatieven die er zijn om de Japanse Duizendknoop de kop in te drukken en volgt ook dit experiment met belangstelling. “Wij wachten graag de resultaten af. Een zorg bij dit experiment is dat je door verhitting het hele bodemleven afbreekt: organisch materiaal , bacteriën. Je verarmt de grond.  Op dit moment is de gemeente Medemblik nog in staat de plant te controleren. De plaatsen waar de plant groeit zijn bekend en met het speciale protocol is het beheersbaar,” besluit Peter Vos

Reageren via facebook