17.6 C
Medemblik
15 juli 2020 11:55
Medemblik Actueel.

Foto aangeleverd

Een quick win voor het centrum van Medemblik.

MEDEMBLIK – Voor het vroegere postkantoor in het Bagijnhof is met kleine aanpassingen een plein gecreëerd. Ondernemers en bewoners zijn blij met deze verandering. Er is nu meer mogelijk met deze ruimte. Een quick win voor het centrum van Medemblik.

Het idee is afkomstig uit de IdeeënFabriek. Centraal vraagstuk tijdens de eerste brainstormsessie in juli was het verbeteren van de verbinding tussen Nieuwstraat/ Bagijnhof/ Oosterhaven. Maar liefst 140 ideeën kwamen naar voren. De beoordelingscommissie, bestaande uit Hennie Botman, Maaike Steltenpool en Madeleine Vliegenthart selecteerden naast het creëren van een plein onlangs nog vier ideeën, waaronder ‘paaltjes met kantelen’ en  ‘borden met verwijzingen naar het Bagijnhof/ de Oosterhaven’. De betrokkenheid is groot. “Mensen vinden het belangrijk om samen na te denken over hoe we het centrum van Medemblik aantrekkelijker kunnen maken voor de inwoner en toerist”, aldus Corona Rentenaar, drijvende kracht achter de IdeeënFabriek.

Samenwerking

De uitvoering van de geselecteerde ideeën wordt gefaciliteerd en (deels) gefinancierd door gemeente Medemblik en uit fondsen zoals het Stimuleringsfonds. Corona: “Voor de realisatie van deze quick win, zijn we om tafel gegaan met Kees Zeijlemaker van gemeente Medemblik. Met een paar wijzigingen in de openbare inrichting hebben we een heus pleintje gecreëerd.”

Boom

Een van de aanpassingen die nodig was, was het verplaatsen van de middelste boom. Met de grootste zorg is de boom met wortel en al uitgegraven en verhuisd naar De Waarde in Opperdoes. Zeijlemaker: “De boom heeft daar een prachtig mooi nieuw stekkie gekregen. Bewaken van het groen in de gemeente , vinden we erg belangrijk!”

Toekomst

De aankomende maanden maakt de IdeeënFabriek zich sterk om ook aan de overige ideeën uitvoering te geven. Zo is er een prototype voor het paaltje in de maak, het zogenaamde ‘Medemblikkertje’ en er is een werkgroep geformeerd die zich buigt over de borden en de andere geselecteerde ideeën.  Corona: “Ik vind het mooi om te zien dat ondernemers elkaar een warm hart toedragen en met elkaar meedenken. De IdeeënFabriek verbindt niet alleen straten maar ook mensen!”

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?