Dijklander Ziekenhuis tekent een intentieverklaring met zorgverzekeraars VGZ en Zilveren Kruis.

HOORN – Met deze verklaring spreken het ziekenhuis en beide zorgverzekeraars de ambitie uit om, door middel van innovatie, de toekomstige zorgvraag in de Noord-Hollandse regios Waterland en West-Friesland te beantwoorden. 

De intentieverklaring bevat samenwerkingsafspraken tot aan 2027. Deze stap betekent een solide basis voor toekomstbestendige en zinnige zorg voor patiënten en verzekerden uit de regio. Bestuursvoorzitter Jeroen Muller: “Hiermee krijgen we als ziekenhuis de ruimte om te innoveren, bijvoorbeeld op het gebied van digitalisering en zinnige zorg. Op die manier gaan we de toename van de zorgvraag het hoofd bieden binnen de landelijke afspraken om zorgkosten niet verder te laten stijgen.

Bestuurslid Ymke Fokma voegt daaraan toe: “Het bijzondere aan deze intentieverklaring is dat we voor lange termijn een partnerschap aangaan met onze twee grootste zorgverzekeraars. We nemen samen de verantwoordelijkheid om de kwaliteit én beschikbaarheid van zorg te garanderen, zodat het voor iedereen betaalbaar blijft. Met de toenemende vergrijzing in de regio is dat geen gemakkelijke opgave, maar wel een uitdaging waar we samen de schouders onder zetten. Als ziekenhuis en zorgverzekeraars hebben we elkaar daarin nodig.