Waarom Deze 5 Horloges Fantastische Investeringsobjecten Zijn

Als je nadenkt over investeringen, denk je wellicht snel aan aandelen, startups en zelfs cryptovaluta. Maar ook tastbare bezittingen hebben bewezen verstandige keuzes te zijn als het gaat om het maken van een flinke winst.

Van kinderspeelgoed tot flessen alcohol, vrijwel elk voorwerp heeft de kans om in de loop van de tijd in waarde te stijgen. Zonder het te beseffen, zouden mensen een schat aan snuisterijen op hun zolder kunnen hebben die stof zitten te vergaren – hoewel dit weinig voorkomt.

Als je op zoek bent naar objecten die een bewezen staat van dienst hebben, kan een horloge een slimme investering zijn. Tenminste, als je de juiste keuzes maakt. Om daarbij te helpen zijn er vijf horloges die in de loop van het komende decennium aanzienlijk in waarde zullen stijgen.

Rolex Cosmograaf Daytona

Hoewel er veel verschillende Rolex-horloges zijn die op deze lijst hadden kunnen staan, verdient de Cosmograaf Daytona de spotlights. Oorspronkelijk ontworpen voor duurracers als het ultieme instrument voor timing, is dit tijdloos stijlvolle horloge een favoriet geworden bij liefhebbers, gewone mensen en iedereen daartussenin. Onderzoek van Betway casino online onthult dat in 2017 de Rolex Cosmograaf Daytona kon worden gekocht voor €11,273. In 2030 zal de prijs naar schatting stijgen tot 16,813 euro.

Breitling Navitimer 01

De Breitling Navitimer 01 was door de goedkeuring van de Aircraft Owners and Pilots Association het enige horloge waarmee in het midden van de 20e eeuw een vlieger kon worden gezien. Dit was te danken aan kenmerken als het kunnen meten van de klim/daalsnelheid, het brandstofverbruik en de snelheid. Nu geniet iedereen die zich het horloge kan veroorloven van de verfijnde stijl en de uitstekende bouwkwaliteit.

De prijs voor een Breitling Navitimer 01 was €7.945. Tegen 2030 zal deze prijs naar verwachting stijgen tot 12.499 euro.

Tag Heuer Carrera Calibre 1887 Chronograaf

Zoals je zou verwachten van een premium Zwitsers horloge, is de Tag Heuer Carrera Calibre 1887 Chronograaf een prachtig uurwerk. Naast dat het de vereerde Calibre 1887 automatische beweging omvat, is het horloge een gedurfde maar stijlvolle creatie die een van Tag Heuer’s meest gewilde horloges is.

Dit wordt ondersteund door de prijsstijging van dit horloge. Oorspronkelijk beschikbaar voor 3.809 euro in 2017, maar de verwachting is dat het zal stijgen tot €5.943 in 2030.

IWC Portugieser Chronograaf

IWC Schaffhausen is een van de meest populaire Zwitserse merken in de wereld, wat geen kleinigheid is als je bedenkt dat het land bulkt van de luxe horlogemakers. Deze reputatie wordt geholpen door creaties als de Portugieser Chronograaf. Het horloge combineert moeiteloos traditionele elegantie met moderne kwaliteit.

Je kon in 2017 een IWC Portugieser Chronograaf kopen voor €7.581 in 2017. In 2030 zal de prijs naar verwachting 9.925 euro bedragen.

Tudor Pelagos

Tudor is dan wel het jongere broertje van Rolex, maar het is een merk dat op zichzelf al veel bekendheid heeft gekregen. Dit is te danken aan het bieden van een meer toegankelijke prijsklasse dan andere luxe horlogemakers – hoewel de prijs alleen maar gaat stijgen naarmate de tijd vordert.

Dit blijkt uit het Tudor Pelagos-model. De prijs van 4.099 euro in 2017 wordt geschat op €4.958 in 2030.

Reageren via facebook