23.3 C
Medemblik
21 mei 2020 16:55
Medemblik Actueel.

In het seizoen 2006-2007 boekte Strandvogels de grootste zege in de (recente) historie in Avenhorn, het werd toen 1-6. Hier maakt Dennis Dol de 0-4 (Foto: v.v. Strandvogels)

Voetbal: Strandvogels gaat voor driepunten tegen Kwiek ’78

ONDERDIJK – Komende zondag speelt Strandvogels 1 tegen misschien wel de verrassing van dit seizoen. Kampioen zal Kwiek ’78 waarschijnlijk niet worden, al is niets uit te sluiten natuurlijk. Maar dat de ploeg uit Avenhorn al het hele seizoen meedraait in de top van de 4e klasse is toch wel verrassend. Want de afgelopen 4 seizoenen had Kwiek ’78 een abonnement op de nacompetitie. Knap was wel dat de ploeg zich keer op keer wist te handhaven. Maar dit seizoen is alles dus anders. In 15 wedstrijden verzamelde Kwiek ’78 al 29 punten, net zoveel als Strandvogels in 16 wedstrijden.

Het is komende zondag dan ook misschien wel een duel van aan- of afhaken. Bij winst blijf je bij de top 3 in de buurt, bij verlies haak je (voorlopig) even af. Het zal voor Strandvogels een hele klus worden om te winnen, want dit seizoen slaagde alleen koploper De Valken er in om in Avenhorn te winnen. Aartsrivaal RKEDO pakte een puntje, maar verder verlieten alle ploegen het veld van Kwiek ’78 puntloos, ook bijvoorbeeld Always Forward en VVS ’46.

De eerste wedstrijd tussen Strandvogels en Kwiek ’78 kende een spectaculair scoreverloop. Jordy Weel opende namens Strandvogels de score, maar Kwiek ’78 boog de achterstand vervolgens om in een 1-2 voorsprong. Daarna maakte Rens Grooteman gelijk, maar Kwiek ’78 ging alsnog met een voorsprong rusten. En niet alleen een voorsprong in doelpunten (2-3), maar ook in mankracht, want Jordy Weel werd vlak voor rust met rood weggezonden. Strandvogels toonde echter vechtlust door met tien man toch de gelijkmaker te forceren.

In Onderdijk gebeurde er dus voldoende, hopelijk wordt het ook in Avenhorn weer zo’n levendige wedstrijd.

Reageren via facebook