Inwoners Zwaagdijk-Oost zijn het gejakker over de Zwaagdijk meer dan beu

ZWAAGDIJK-OOST – Omwonenden van de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost zijn het dagelijkse gejakker van auto’s, vrachtwagens en trekkers meer dan beu. De maximale snelheid van 50km/u is een lachtertje, gecontroleerd wordt er toch niet, en bij de school waar je maar 15km/u mag rijden rijden sommige soms een veelvoud van deze snelheid, zijn de meest gehoorde klachten.

Vooral bestuurders van trekkers moeten het bij de omwonenden ontgelden.. Deze mogen maximaal 25km/u rijden maar rijden vaak 40km/u of sneller, ook door het 30km/u gebied en het 15km/u gebied.. Maar ook de automobilisten komen er niet ongeschonden vanaf.

De veelvuldige oproep om snelheidscontroles worden genegeerd door de gemeente Medemblik en de politie. Één van de overburen van de kerk zegt tegen onze verslaggever, ‘dat hier nog nooit zware ongevallen met dodelijke afloop zijn gevallen mag een godswonder zijn, zo snel jakkeren ze hier, en niet alleen auto’s met witte kentekens, nee de meeste zijn met Nederlandse kentekenplaten, en als je er iets van zeg krijg je een scheldkanonnade over je heen waar de beesten geen eten van lusten.”

Het te snel rijden binnen de bebouwde kom is een groot probleem in de gehele gemeente Medemblik. De politie heeft de afgelopen jaren ook regelmatig snelheidscontroles gehouden maar door personeelsgebrek en andere prioriteiten zijn snelheidscontroles op een laag pitje gezet.

Reageren via facebook