Winkeliers Medemblik verrassen schoolkinderen tijdens Sint Maarten

MEDEMBLIK – Vanwege de maatregelen rond COVID-19, kunnen kinderen dit jaar tijdens Sint Maarten niet langs de winkels in de Nieuwstraat en het Bagijnhof om een liedje te zingen. Dit vanwege het te grote gezondheidsrisico dat het anders zo drukbezochte lampion- festijn in het stadscentrum met zich mee zou brengen.

Omdat de winkeliers die dag de jongste Medemblikkers niet wilden vergeten, organiseerde winkeliersvereniging MEVO een Sint Maartenactie. Tijdens de actie werden zo’n 1.000 kinderen op de basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Medemblik verblijd met een leuke verassing. Dit uiteraard nadat de kinderen hun prachtige lampionnen hadden laten zien en hun mooiste 11 november liedjes hadden gezongen.

De Sint Maartenactie van de MEVO werd op ludieke wijze uitgevoerd door Medemblikker Toneelvereniging Sint Pieter. Gekleed in een prachtige jurk vol lichtjes overhandigde Melinda Bruyns aan de juf of meester voor ieder kind een rugtasje vol leuks. In het tasjes zaten iets lekkers, een doolhofpen en een Medemblik-geheugenspel om zelf te knutselen. Zanger Pascal Redeker zong gezellig mee.

Reageren via facebook