20.3 C
Medemblik
22 mei 2020 14:30
Medemblik Actueel.

WEEFF zoekt jou!!! meld je aan en ga een toekomst bij de media tegemoed

REGIO – Weeff (Stichting Streekomroep Westfriesland) is de lokale omroep voor de gemeentes Drechterland, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec.
In samenwerking met Radio Enkhuizen en Radio Hoorn brengen wij een totaal programma dat gericht is op Westfriesland. De actualiteit zal door de drie samenwerkende lokale  omroepen via de website en televisie bij de inwoners worden gebracht.

Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar de volgende functies:

 • Redactiemedewerkers
  Voor onze centrale redactie zijn we op zoek naar een nieuwsgierige redacteur (m/v) die een dag in de week op zoek gaat naar nieuws en berichten voor de beeldkrant, website en social media van WEEFF. Ben jij schrijfvaardig en kun je een beetje met de computer omgaan? Vind je het leuk om korte berichtjes te maken van nieuws uit Westfriesland? De werktijden zijn in overleg en kunnen desgewenst vanuit huis of vanuit de studio uitgevoerd worden.Is je enthousiasme gewekt voor deze dynamische vrijwilligersbaan? Neem dan contact met ons op!
 • Stage (Redactie, Verslaggeving, Camera, Montage)
  RTV Hoorn is een erkend leerbedrijf voor het MBO (GOC) en HBO. Gedurende het hele jaar kunnen we stagiaires plaatsen van mediaopleidingen.Je krijgt van ons alle ruimte om je stage voor een groot gedeelte zelf in te vullen. Wel moet je aan een paar basisvoorwaarden voldoen:

  • Enige ervaring met camerawerk, door bijvoorbeeld zelf filmpjes maken voor YouTube of iets dergelijks
  • Enige ervaring met montage, bij voorkeur Adobe Premiere CC
  • Zelfstandig kunnen werken
  • Representatief

  Verder werken we altijd met tweetallen, dus je maakt meer kans als je samen met een studiegenoot solliciteert!

 • Camera/Montage medewerkers TV
  We zoeken camera- en montage medewerkers die het nieuws in Westfriesland en omstreken willen verslaan en tot een kort interessant item kunnen monteren. Enige ervaring met camera en montagewerk is gewenst. Ben jij 1 of meerdere dagdelen in de week beschikbaar en zou je het leuk vinden om onze redactie te versterken.
 • Verslaggever(s)
  Als lokale omroep willen we alles verslaan van wat er in Westfriesland gebeurt.  Daarom zijn wij op zoek naar verslaggevers. Mensen die een neus voor nieuwtjes hebben, nieuwsgierig zijn van aard en geïnteresseerd zijn in de mensen achter een verhaal.Deze vrijwilligersbaan kan in twee verschillende vormen worden uitgevoerd, namelijk:
  1. Je interviewt een of meerdere personen (op locatie of op straat) en schrijft vervolgens een kort verslag voor onze redactie, die er vervolgens een verhaal van maakt. (Zelf een compleet redactioneel stuk aanleveren en plaatsen behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden)
  en/of
  2. Je interviewt mensen met een microfoon voor een radio- of  TV uitzending. Voor TV zul je samen met een cameraman/vrouw op pad gaan. Samen met de Coördinator Redactie overleg je van welke gebeurtenissen wij verslag gaan doen en gaat vervolgens zelfstandig op pad. Uiteraard begeleiden we je hierin, indien nodig.
 • Fotografen
  Nieuws zonder een foto is haast niet meer voor te stellen, daarom zijn wij ter uitbreiding van ons team op zoek naar (hobby) fotografen.Samen met het team van fotografen en redacteuren overleg je regelmatig van welk nieuwsbericht of evenement in Enkhuizen en omstreken we foto’s gaan maken, jij kan dan ingepland worden op dat specifieke nieuwsbericht of evenement. Jouw foto’s zijn dan terug te zien op WEEF TV en op de website van weeff.nl. Bij evenementen upload je zeer eenvoudig een uitgebreide fotoreportage onder het kopje ‘Foto’s’ op de website.

Alle vacatures zijn onbetaalde vrijwilligersfuncties, maar let wel: vrijwillig is niet vrijblijvend. Wil je een oude hobby weer oppakken of heb je altijd iets als vrijwilliger in de media willen doen?

Iets voor jou? Stuur dan een mail naar: arthur.hergarden@weeff.nl.

Open sollicitaties kunnen tevens naar dit adres gestuurd worden.

Vacatures bij Radio Enkhuizen:

 • Coördinator Radio
  Als Coördinator Radio ben je eind verantwoordelijk voor alle radiozaken, behalve de redactionele inhoud en de techniek. Je stuurt verschillende teams aan die verantwoordelijk zijn voor de volledige radioprogrammering van de omroep. Dit kan variëren van de presentatoren en verslaggevers tot de personen die verantwoordelijk zijn voor de muziek op de zender. Hierbij heb je regelmatig contact met de verschillende teams.Je controleert met regelmaat de uitzendingen en begeleidt en coacht de (nieuwe) medewerkers, en zorgt ervoor dat de radiomedewerkers met veel enthousiasme en plezier hun vrijwillige baan beoefenen. In het kader van de continuïteit zorg je er voor dat  de radioprogrammering volledig gevuld is. De planning wordt door jou altijd gemaakt, in samenwerking met je team.
 • Coördinator Locatie-uitzendingen
  In en om Enkhuizen worden veel evenementen georganiseerd. De lokale omroep heeft altijd de intentie om hier live verslag van te doen. Bij grote evenementen zullen we zelfs op locatie aanwezig zijn en uitzending doen. Hiervoor zijn goede voorbereidingen nodig met de organisatie van het evenement en de interne afdelingen van de omroep. Als Coördinator locatie-uitzendingen zorg jij er in grote lijnen voor dat vooraf en tijdens het evenement alles goed verloopt, samen uiteraard met de collega’s van het locatie-uitzendingen team (Radio/TV en Internet).

Iets voor jou? Stuur dan een mail naar: sollicitatie@radioenkhuizen.nl.

Reageren via facebook