25.2 C
Medemblik
11 augustus 2020 01:31
Medemblik Actueel.

Medemblik afgesloten van de buitenwereld…

Medemblik – Nu valt dat gelukkig wel mee maar door de werkzaamheden die van 11 t/m 22 april worden gehouden aan de Westerzeedijk en de Markerwaardweg zal Medemblik tussen 09:00 en 15:00 uur wel minder goed bereikbaar zijn. Het talut langs de Westerzeedijk wordt onderhanden genomen en ter hoogte van de kruising met de Noorderweg wordt 1 van de 2 banen afgesloten.

Het verkeer in beide richtingen wordt door middel van tijdelijke verkeerslichten over één rijstrook geleid. Op woensdag 20 april van 20.00 uur tot 05.00 uur is de rotonde ter hoogte van de Almersdorperweg afgesloten voor overige werkzaamheden. Het verkeer wordt omgeleid via de Markerwaardweg (N240),  Drechterlandseweg (N302), Rijksweg A7 en vice versa.

Markerwaardweg (N240)

Op de Markerwaardweg vinden per wegdeel herstelwerkzaamheden plaats. Hiervoor worden de volgende rotondes één tot enkele nachten afgesloten:

  • Vok Koomenweg: maandag 11 t/m donderdag 14 april van 20.00 tot 05.00 uur en dinsdag 19 april van 20.00 tot 05.00 uur                      
  • Dirk Bijvoetweg:maandag 18 en dinsdag 19 april van 20.00 tot 05.00 uur    
  • Droge Wijmersweg: donderdag 21 april van 20.00 tot 05.00 uur                
  • Almereweg: vrijdag 22 april van 20.00 tot 05.00 uur                

Omleidingsroutes

De omleidingsroutes tijdens de werkzaamheden worden aangegeven door middel van gele borden langs de weg. Ze zijn ook te vinden op de website van de Provincie Noord-Holland.

Geluidshinder

De herstelwerkzaamheden bestaan onder meer uit het aanbrengen van nieuw asfalt. Het asfalt dat in 2015 bij het groot onderhoud van de betreffende wegen is aangebracht, blijkt van onvoldoende kwaliteit en wordt nu deels vervangen. Hiervoor worden freeswerkzaamheden verricht, wat in de directe omgeving geluidshinder kan veroorzaken. Deze werkzaamheden worden zo veel mogelijk buiten de nachtelijke uren uitgevoerd.

Meer informatie

Bij vragen of klachten tijdens de werkzaamheden omwonenden en weggebruikers terecht bij aannemer Dura Vermeer op telefoonnummer (06) 53 599 165. In overige gevallen worden zij verwezen naar het provinciale Servicepunt. Meer informatie is te lezen op de website van de Provincie Noord-Holland.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?