Veiligheidsregio stelt gebiedsverbod in voor het Egboetswater bij Oostwoud

OOSTWOUD – De Veiligheidsregio heeft geruchten ontvangen dat er aankomende nacht in het Egboetswater bij Oostwoud een illegaal feest zou worden gaan gehouden. Daarop heeft zij besloten dat vanaf 17:00 uur vanmiddag tot 07:00 uur zondagochtend er een gebiedsverbod wordt ingesteld voor iedereen die het Egboetswater wil gaan betreden.

De Veiligheidsregio is met de gemeente Medemblik en de Politie Eenheid Noord-Holland Basisteam Hoorn in overleg gegaan en besloten het hele terrein af te sluiten. De gemeente Medemblik en de Politie Eenheid Noord-Holland Basisteam Hoorn hebben sterke aanwijzingen dat er in de nacht van 7 op 8 november 2020 een groot feest zou gaan worden georganiseerd in het Egboetswater, waarvoor zich ongeveer 250 personen hebben aangemeld.

De Veiligheidsregio laat weten dat vanwege de coronamaatregelen een dergelijk groot feest een zeer grote aantrekkingskracht heeft op jongeren en dat door dit soort samenkomsten de kans op besmetting met een verdere verspreiding van het coronavirus zal toenemen, waardoor er een onaanvaardbaar risico voor de volksgezondheid ontstaat.

Reageren via facebook