Spannend.. Madelief ging vrijdag voor het eerst naar school

MEDEMBLIK – In 2014 hing het leven van de toen nog 2-jarige Madelief Boon uit Medemblik aan een zijden draadje. Vandaag was het feest: na haar behandeling in de VS is ze schoon verklaard en vandaag mocht ze eindelijk naar school.

Vorig jaar werd bij Madelief neuroblastoomkanker geconstateerd en de vooruitzichten waren slecht. Na een crowdfundingactie werd 100.000 euro ingezameld om haar te laten behandelen in de Verenigde Staten. En met succes, Madelief is door artsen schoon verklaard en mag eindelijk naar school toe.

Lees ook: Breaking News uit Amerika: Ook Madelief(3) is schoon verklaard

Ook voor Susanne Boon, de moeder van Madelief, is het een belangrijk moment. “Dit hadden we twee jaar geleden niet voor mogelijk gehouden. Ik huilde altijd als ik foto’s zag met daarop kinderen met een rugtas en een blije moeder. En nu is Madelief dat. Dat is geweldig,” zegt Susanne Boon tegen NH.

Lees ook: Madelief is het mooiste kado

Madelief kan niet wachten tot ze eindelijk naar school mag. Maar eerst moeten de haartjes worden gedaan, de broodtrommel worden gevuld en kan ook de beker limonade niet ontbreken. En die gaan allemaal in haar roze Nijntje rugtas. “Die kreeg Madelief van een stichting toen ze werd behandeld. Ze was toen 2 jaar en 4 maanden en gek van Nijntje. Ze zei toen: ‘die neem ik mee als ik naar school ga’. De tas is hier altijd blijven hangen als symbool. Het is mooi dat ze die tas nu om heeft”, vertelt Susanne.

Lees ook: Madelief is nu een echte kleuter, hoera Madelief is 4 jaar

Vorige week is Madelief nog naar het ziekenhuis geweest voor haar driemaandelijks onderzoek. Ze is nog steeds schoon en dus kan ze eindelijk haar leven als patiëntje achter zich laten en spelen en leven als elk ander kind.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.