1.2 C
Medemblik
15 januari 2021 11:52
Medemblik Actueel.

Inwoner gemeente Medemblik opgenomen in Dijklander Ziekenhuis met corona

MEDEMBLIK – Het is alweer enkele weken geleden dat een inwoner van de gemeente Medemblik moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege het coronavirus.  Daar is nu helaas verandering in gekomen, bij 1 inwoner van de gemeente Medemblik werd het coronavirus gevonden en moest de man/vrouw worden opgenomen in het ziekenhuis.

De afgelopen zeven dagen zijn in de gemeente Medemblik 174 mensen positief getest op het coronavirus, dat is relatief gezien 385.8 per 100.000 inwoners..

Bij het testen op corona wordt enkel op Covid-19 getest en niet zoals velen denken ook op het griepvirus. Iemand kan dus negatief testen voor Covid-19 maar wel het griepvirus bij zich dragen en daar ziek van worden..

Griep wordt veroorzaakt door het influenzavirus, Covid-19 door een coronavirus. Omdat het coronavirus SARS-CoV-2 volledig nieuw is voor mensen, hebben we er nog geen immuniteit voor opgebouwd.

Het griepvirus bestaat al langer. En hoewel het geregeld muteert, blijft het virus deels hetzelfde. Als je een keer de griep gehad hebt, bouw je antistoffen op. Raak je daarna nog een keer besmet met een influenzavirus, dan zal je lichaam een deel van het virus nog herkennen van de vorige keer.

Reageren via facebook