Medemblik Actueel.

Foto: De Zeehoek
Gezondheid

Nieuwe plek AED zwembad de Zeehoek Wervershoof

WERVERHOOF – Om nog beter levens te kunnen redden op momenten dat het zeer nodig is, heeft het bestuur van zwembad de Zeehoek in Wervershoof besloten om de AED die normaliter in het gebouw hangt te verplaatsen naar aan de gevel zodat ten allertijde hulpverleners bij de AED kunnen mocht dit nodig zijn. De AED hangt in een speciale Hartstichting-AED-kast die beschikbaar wordt gesteld door de Hartstichting.

Wat is een AED?

Een Automatische Externe Defibrillator (AED) is een draagbaar apparaat dat het hartritme weer kan herstellen bij een hartstilstand. Dit gebeurt door het geven van een elektrische schok. Bij een hartstilstand staat het hart vaak niet helemaal stil, maar is er sprake van kamerfibrilleren. Door een snelle en chaotische prikkeling van de hartkamers, trekken deze niet meer samen. Een AED kan het hart resetten bij kamerfibrilleren. De hartspiercellen worden weer gelijk geschakeld, waardoor het hart weer normaal gaat pompen. Dit noemen we ook wel defibrilleren.

Door het gebruik van de AED kan het hartritme zich weer herstellen. Zonder AED zou dit niet kunnen.

Reageren via facebook