Archeologisch onderzoek als voorwerk nieuwe fundering Bonifaciustoren Medemblik

MEDEMBLIK – Afgelopen week heeft de Rijksgebouwen dienst archeologisch onderzoek laten verrichten bij de Bonifaciustoren in Medemblik als voorbode voor de enorme klus om een fundering onder de kerktoren te bouwen om zo de scheefstand van de kerktoren een halt toe te roepen.

Dit soort onderzoeken is nodig om een monumentenvergunning te kunnen aanvragen. Een kerk is vaak 1 van de oudste plekken in een stad/dorp en daar zijn dan ook vaak belangrijke archeologische vondsten te vinden.

De Bonifaciustoren zorgt de laatste paar jaar voor opschudding bij de omwonenden nu blijkt dat de toren sneller verzakt dan eerder was gedacht.. De toren zit nog in de veilige zone maar ook nog maar net.. Daarom is het belangrijk dat er zo snel mogelijk kan worden begonnen met het aanleggen van een fundering onder de toren. De kerktoren is tijdens de bouw zonder fundering gebouwd.

Bij deze werkzaamheden zal de toren worden losgemaakt van de kerk zelf om te zorgen dat die geen verdere beschadigingen gaat oplopen.

[penci_related_posts dis_pview=”no” dis_pdate=”no” title=”Dossier: Bonifaciustoren” background=”lightblue” border=”Orange” thumbright=”no” number=”6″ style=”grid” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”title”]

Reageren via facebook