11.4 C
Medemblik
25 oktober 2020 08:50
Medemblik Actueel.

Arbeidsmigranten gaan vanaf nu verblijfsbelasting betalen

MEDEMBLIK – Iedereen die in onze gemeente verblijft en die niet is ingeschreven in de basisregistratie personen (BRP) bij de gemeente Medemblik, moet verblijfsbelasting betalen. Verblijfsbelasting was vroeger bekend onder de naam toeristenbelasting. Dat geldt ook voor buitenlandse werknemers. De gemeente gaat scherper toezien op de naleving van deze belastingplicht.

Verblijfsregister

Bedrijven en particulieren die onderdak geven aan mensen moeten verplicht een verblijfsregister bijhouden. Daarin staat wie er wanneer in de accommodatie verblijven. Een actueel verblijfsregister is belangrijk, ook voor als er een noodsituatie is. Daarnaast is het een hulpmiddel voor de gemeente als het gaat om de verblijfsbelasting. Het verblijfsregister moet per persoon de datum van aankomst en van vertrekt vermelden.

Bepalingen verblijfsbelasting

De bepalingen voor verblijfsbelasting zijn officieel:

  • Belastingplichtig is degene die gelegenheid biedt tot verblijf
  • Hij/zij mag de belasting verhalen op degene die verblijf houdt.
  • Het tarief voor 2020 is € 1,50 per overnachting.
  • Na afloop van het kalenderjaar doet u aangifte.

De aangifte over 2020 doet u dus in januari 2021. Het aangiftebiljet vindt u op de pagina Verblijfsbelasting.

  • De aangifte moet corresponderen met het verblijfsregister.

Reageren via facebook