16.3 C
Medemblik
14 juli 2020 08:31
Medemblik Actueel.

Ouderen en (minder)validen weten zich geen raad, zet de brievenbussen terug

MEDEMBLIK – Het speelt zich in de gehele gemeente Medemblik af, ouderen en (minder)validen moeten stad en land in schakelen om een brief gepost te krijgen nu de meeste brievenbussen door PostNL zijn weggehaald. ‘Overbodig, te duur, iedereen gaat mailen,’  is de reactie van PostNL op vragen van Medemblik Actueel.

Dat PostNL een grote groep mensen vergeet die door omstandigheden of door de leeftijd geen internet hebben moeten nu vaak familie/kennissen of buren vragen of die voor hun een brief op de bus wil doen. En deze bus staat vaak niet meer in de buurt/om de hoek maar kilometers verder weg of zelfs in een andere kern.

PostNL blijft bij hun beslissing om geen brievenbussen terug te zetten. PostNL zegt brievenbussen te verwijderen omdat er steeds minder briefpost wordt verstuurd. Veel bussen zijn bij de ophaalrondes nagenoeg leeg. De bussen die overblijven, worden verplaatst naar centrale locaties. Zo komen er vooral brievenbussen bij winkelcentra, zorginstellingen of bij de entree van een woonwijk.

In veel kernen van de gemeente Medemblik zijn veel van de brievenbussen weggehaald en op een enkele centrale plek is zijn enkele brievenbussen geplaatst, maar in vele buitenwijken moeten de mensen de brievenbus ontberen.

Heeft u een tip of foto mail deze naar redactie@medemblikactueel.nl Vergeet er niet bij te vertellen waar de foto is genomen en waar het overgaat.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?