Nieuweboer speelt gelijk en verspeelt eerste punten tegen ambitieus JVC

WERVERSHOOF – Afgelopen vrijdag speelde Nieuweboer H1 in Den Helder tegen het ambitieuze JVC uit Julianadorp. JVC was volgens opgave compleet en Nieuweboer miste Sven Deen en Thomas Buis door blessures opgelopen op de training en werd aangevuld met Tim Broersen. Door de coronaregels werd de wedstrijd gespeeld in een nagenoeg lege sporthal, waar volgens de staf van JVC bij de andere wedstrijden ca. 150 toeschouwers aanwezig zijn.

In de rustige ambiance bracht Nieuweboer de wedstrijd in beweging en de eerste geduldige en zeer vlot lopende aanval werd na 30 seconden door Jorren Grooteman doeltreffend afgerond. De vloek van de vroege tegentreffers is daarmee (hopelijk) doorbroken.

Na deze flitsende start begon het schaakspel. Beide ploegen organiseerden de gehele wedstrijd de verdediging goed en bij de gecreëerde kansen stonden beide keepers op hun post. Met name in de 1e helft was Nieuweboer wel de bovenliggende partij met diverse grote kansen. In de laatste minuut van de 1e helft kreeg een aanvaller van JVC na een schermutseling om de bal het voordeel van de scheidsrechter en wist de gelijkmaker binnen te prikken.

De 2e helft hetzelfde spannende spelbeeld, waarbij Nieuweboer minder kansen wist te creëren. Bij het laatste fluitsignaal waren beide teams ontevreden over de  1 – 1 eindstand.

Komende vrijdag speelt Nieuweboer thuis in Sporthal de Dars tegen DWOW.

Eerder in de week speelde het jonge Nieuweboer H2 thuis tegen het geroutineerde VVS. Nieuweboer H2 startte sterk en kwam via een goede onderschepping en afronding door Joost Kolenberg op voorsprong. In het 2e gedeelte van de 1e helft werd Nieuweboer weggecounterd en stond het halverwege met 1-5 achter. Na omzettingen kwam Nieuweboer terug in de wedstrijd maar verloor helaas met 6-9.

Nieuweboer VR1 zette in de lege Sporthal de Dars tegen Purmerend VR1 de goede lijn voort met een 1-6 overwinning en is samen met RTC VR2 ongeslagen koploper. Nieuweboer VR1 speelt vrijdag 9 oktober om 19.30 in de Bloesem te Wognum tegen Wognum Nicols.

Reageren via facebook