Rinus Huijsen, een man met een groot sociaal hart, overleden

MEDEMBLIK – Rinus Huijsen, veel inwoners kennen hem als die kleine man met dat enorme grote sociale hart, die opkwam voor de minder bedeelden, altijd klaar stond om te helpen bij het invullen van die moeilijke formulieren, is niet meer.. Rinus werd eerder getroffen door een zware hersenbloeding en overleed afgelopen weekend na een huwelijk van 55 jaar.

Ook in de politiek was Rinus iemand die zich door niemand het kaas van zijn brood liet eten, ruim twintig jaar lang was hij gemeenteraadslid voor de Volkspartij Medemblik, en na de fusie van Onafhankelijke West-Friese partij (OWP). Maar de fusie viel Rinus zwaar, hij was toch vooral ‘Medemblikker’ en dat liet hij dan ook regelmatig, soms tot grote ergernis van de overige gemeenteraadsleden, weten.

Het doek viel in 2014 toen de partij van Rinus niet meer genoeg stemmen kreeg om een zetel in de gemeenteraad van Medemblik te krijgen. Rinus vertelde toendertijd aan Medemblik Actueel dat het hem wel gebakken zat, de kiezer heeft gesproken en wil ons blijkbaar niet meer in de raad terugzien.

Daarnaast was Rinus ook de drijvende kracht achter kinderboerderij Het Langoortje, ging hij bij het asielzoekerscentrum aan de slag en werd niet veel later voorzitter van de Kledingbank in Medemblik..  Rinus werd voor al dit Koninklijk onderscheiden.

Rinus is 77 jaar oud geworden..

Reageren via facebook