Strandvogels onderuit tegen Sporting Krommenie in de strijd om de beker

ONDERDIJK – Na de poulefase zit voor Strandvogels het bekeravontuur van dit seizoen er op. De afgelopen seizoenen wist Strandvogels deze fase regelmatig te overleven en ging in de knock-outfase ook vaak nog één of meerdere rondes door. Na drie nederlagen in even zoveel wedstrijden is de poulefase dit seizoen echter meteen ook het eindstation. Dat is overigens bepaald geen schande in een groep met twee mede 4e-klassers en één 3e-klasser, maar jammer is het natuurlijk wel.

De nederlagen in het bekertoernooi hadden allemaal hun eigen kenmerken. In de eerste wedstrijd tegen RCZ was een goed resultaat zeker mogelijk, maar op een door harde wind geteisterd veld werd met 0-1 verloren. In de tweede wedstrijd in Amsterdam ging Strandvogels min of meer ten onder vanwege de voetballende maar vooral ook intimiderende kwaliteiten van VVA/Spartaan. Tegen Sporting Krommenie, de hoogst spelende tegenstander, werd misschien nog wel het beste voetbal getoond.

In een slecht kwartier na rust verspeelde Strandvogels echter de kans op een goed resultaat, want in die periode incasseerde het drie tegendoelpunten. Dat was echt zonde, want hoewel de bezoekers het betere van het spel hadden, Strandvogels kreeg misschien wel de beste kansen. Dat is dan ook meteen zo’n beetje het grootste probleem van deze fase, de ploeg scoort moeizaam. Meestal worden wel kansen gecreëerd, het omzetten van die kansen in goals blijkt een lastige opgave.

In het bekertoernooi wist alleen Tijmen de Kroon het net te vinden, tegen VVA/Spartaan. In de oefenwedstrijden ging dat iets beter, met daarbij bovendien knappe overwinningen op KGB en Spirit ’30. Wanhopen is dan ook nergens voor nodig, in normale doen is Strandvogels gewoon een ploeg om rekening mee te houden in de 4e klasse.

Strandvogels 1 – Sporting Krommenie 1 (beker)

Wedstrijddatum: zondag 13 september 2020
Uitslag: 0-3 (0-0)
Scoreverloop: 0-1; 0-2; 0-3

Selectie:
Edwin Hoogland; Thijs Abbekerk, Tigo Harder, Jeroen Mol en Wout Sierkstra (Thomas Rustenburg); Tim Broersen, Gerald Broedersz, Stijn Sierkstra en Jordy Weel; Dawid Zerek (Arjan Koomen) en Tijmen de Kroon

Beker (poulefase)

# Team Gesp. Gew. Gel. Verl. Punt. Voor Tegen Saldo
1 Sporting Krommenie 3 2 1 0 7 9 4 +5
2 VVA/Spartaan 3 2 1 0 7 7 3 +4
3 RCZ 3 1 0 2 3 3 7 -4
4 Strandvogels 3 0 0 3 0 1 6 -5

Reageren via facebook