Schaakvereniging Degoschalm-Revanche uit Wervershoof en Westwoud schaakt weer

WERVERSHOOF – Op 10 maart hebben de leden van Degoschalm-Revance hun laatste interne partij gespeeld en werd het seizoen abrupt afgebroken door de coronamaatregelen. De externe bondscompetitie waar zij ook aan meedoen werd ook stopgezet. Gelukkig kunnen en mogen ze nu met de nodige voorzorgsmaatregelen weer spelen.

De vaste speelavond is de dinsdagavond vanaf 20.00 uur in Dorpshuis de Schalm, Dr. Nuijensstraat 14 B in Westwoud. Op 8 september zijn zij weer begonnen met de clubcompetitie. Vanaf 29 september beginnen ze  ook weer met schaaklessen voor de jeugd vanaf 7 jaar. Dit vindt ook plaats in de Schalm van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Nieuwe leden

Net als vele andere verenigingen heeft Degoschalm-Revanche ook te maken met een krimpend ledenaantal. Nieuwe leden zijn dus van harte welkom. Degoschalm-Revanche heeft spelers en zelfs een speelster met speelsterktes van hoog tot laag. Dus er kan bij de club op ieder niveau gespeeld worden. Door de laddercompetitie die zij hanteren speel je over het algemeen tegen een speler van je eigen sterkte. En ze helpen je graag door de partij na afloop te analyseren om je niveau te verbeteren. Dit doen ze ook door op de clubavond 1 keer per maand een partij van een van de leden gezamenlijk te bespreken. Op de clubavonden wordt er gespeeld in een ongedwongen en gezellige sfeer waarbij het plezier in het spelletje voorop staat.

Heb je belangstelling? Neem dan contact op met Nico Reus via het mailadres secretaris@degoschalm.nl Je kunt natuurlijk ook de websites bekijken om een indruk te krijgen van onze vereniging. www.degoschalm.nl en www.revanche.eddict.nl. Of je kunt langskomen in De Schalm om de sfeer te proeven of gelijk een partij mee te spelen. Je zult merken dat het regelmatig spelen van partijen je niveau snel zal verbeteren.

Reageren via facebook