Medemblik waarschuwt voor www.afspraakloket.nl, ‘kijk uit!!!!’

MEDEMBLIK – Deze week heeft een aantal inwoners helaas gebruik gemaakt van Afspraakloket.nl, een website waar je tegen betaling van een tientje tot 19,95 euro afspraken kunt laten inplannen bij de gemeente Medemblik . De gemeente Medemblik werkt op geen enkele wijze samen met deze partij. U kunt namelijk vrij eenvoudig zelf en zonder kosten een afspraak met de gemeente inplannen via  https://afspraak.medemblik.nl/Internetafspraken/ of door te bellen met (0229) – 85 60 00.

Pas op voor identiteitsfraude

Niet alleen betaalt u bij Afspraakloket.nl voor een dienst die u gratis en binnen een handomdraai zelf met ons kunt regelen, ook is uw privacy in het geding. Voor het maken van een afspraak en het krijgen van een bevestiging en herinnering per mail, dient u niet alleen uw e-mailadres maar ook uw BSB-nummer in te voeren op Afspraakloket.nl. Doet u dit alstublieft niet. Kwaadwillenden kunnen een hoop schade aanrichten met uw burgerservicenummer, ook identiteitsfraude is dan een reëel gevaar. Met uw Burgerservicenummer, in combinatie met uw naam en geboortedatum, kunnen fraudeurs bijvoorbeeld leningen afsluiten waar u voor opdraait.

Melden

Er zijn meldingen gedaan bij onder andere Kassa en Opgelicht! over deze dienstverlener. Overweegt u stappen te ondernemen tegen Afspraakloket.nl zoekt u dan contact met één van deze instanties of wendt u tot fraudehelpdesk.nl.

Reageren via facebook