Medemblik Actueel.

Politie gaat diefstal E-bikes hogere prioriteit geven

Regionieuws – In Nederland zijn in 2015 naar schatting 25.000 e-bikes gestolen op een totaal bestand van 1,5 miljoen van deze elektronische fietsen. Een drama voor de eigenaren en een schadepost van 10,5 miljoen euro voor fietsverzekeraars. Dat schrijft de NOS vandaag.

Met een gerichte aanpak, het inzetten van lokfietsen bijvoorbeeld,  wil justitie georganiseerde boevenbendes achter de individuele fietsendief lokaliseren en oppakken. E-bikes worden vaak met 100’en tegelijk mbv. busjes gekaapt en afgevoerd. Naar Oost Europa bijvoorbeeld. Verzekeraars vinden dat fietseigenaars extra sloten moeten gebruiken en ze vragen gemeenten om meer ijzeren hekjes te plaatsen, waar de dure fietsen aan vastgezet kunnen worden.

Fietsenwinkel Lakkie in Onderdijk weet ons te melden dat zij met gemiddeld 50 keer per jaar te maken krijgen dat een E-Bike van hun klanten is gestolen. Tel je daar ook de gewone fiets bij op dan kom je op een veelvoud van dit aantal uit.

Reageren via facebook