9.1 C
Medemblik
23 oktober 2020 09:49
Medemblik Actueel.

Loes Tebeest met de scherf. Foto: Bart Kraan

Loes Tebeest(10) doet unieke vondst in het IJsselmeer bij Medemblik

MEDEMBLIK – De tienjarige Loes Tebeest uit Aalten heeft woensdag 12 augustus een heel bijzondere vondst gedaan. Ze stapte tijdens een zwempartij Medemblik op een scherf aardewerk. Die bleek bij nader onderzoek door een archeoloog van de Vrije Universiteit in Amsterdam een deel van de bovenkant van een ongeveer vierhonderd jaar oude baardmankruik te zijn.

Het bezoek aan Medemblik was voor de familie Tebeest onderdeel van de vakantie in Noord-Holland. Omdat het warm was, doken de vier Aaltenaren het IJsselmeer in. ”Dan stap je op stenen en schelpen”, vertelt Loes. ”Maar ik voelde ook iets onder mijn voet dat geen steen of schelp was.” Ze haalde haar vader Michiel en zus Pien erbij, waarna ze de scherf opdook en naar de oppervlakte bracht. ”Ik heb toen alleen maar gevoeld, ik had de ogen niet open. Ik voelde een gebogen steen, pas toen ik de ogen opendeed, zag ik dat het om een scherf ging. Eerst vond ik het maar raar en vroeg me af wat het geweest was. Er stond een heel rare afbeelding op. Ik wist ook niet hoe ik de scherf moest houden. Als je hem op zijn kop hield, leek de afbeelding op een koning met een kroon.”

Het hele verhaal leest u bij onze collega’s van Aalten Vooruit

Reageren via facebook