Finnzeilers vinden Brakeboer het beste café van Nederland.

Medemblik – In 1963 werden bij Medemblik de wereldkampioenschappen voor de Olympische Finnklasse verzeild. Vanaf dat moment is Café Brakeboer hét “clubhuis” van de Finnzeilers in Medemblik. 

Chrisk Frijdal, Voorzitter van de Finn Club Holland: “De basis is gelegd door Cor Brakeboer in de tijd dat we nog bij de visafslag te water gingen. Het was wel even een krachtinspanning om de boten daar uit het water te krijgen, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de geweldige ambiance op de kade. Na de wedstrijden, samen op het bankje voor Ome Cor, met een biertje napraten over de prestaties van die dag. En als je dan weg ging steevast de waarschuwing van Ome Cor: Kijk je uit voor de tram!!

Geweldige sfeer

In de voorbije jaren is er veel veranderd bij Café Brakeboer zonder de geweldige sfeer aan te tasten. Sinds Jack het roer heeft overgenomen kunnen we er niet meer slapen, dat is jammer natuurlijk!! Maar waar we vroeger “genoegen” moesten nemen met de wereldberoemde gehaktballen van moeder Gree is er nu een echte menukaart. Jack is een geweldige kok gebleken. De biefstuk met champions en ui zijn werkelijk perfect. Daar kan menig restaurant van naam niet aan tippen. Natuurlijk staat er nog veel meer op de kaart, maar de biefstuk is voor de echte Finnzeiler toch wel veruit favoriet,” vertelt Chris Frijdal verder tegen Medemblik Actueel.

Na al die jaren van waanzinnige gastvrijheid vond de Finn Club Holland het tijd om Jack in het zonnetje te zetten door café Brakeboer uit te roepen tot het beste café van Nederland. Die titel wordt hem sowieso toebedeeld door alle Finnzeilers uit binnen- en buitenland, “maar ik weet dat ook zeilers uit andere klassen het hartgrondig met de mannen uit de Finn eens zijn,” besluit Frijdal.

Op 18 september, de vrijdag van het Finn kampioenschap, genieten de deelnemers weer van de traditionele Finnborrel, bij Jack! Iets waar altijd naar wordt uitgekeken!

Reageren via facebook