4.1 C
Medemblik
27 januari 2021 12:05
Medemblik Actueel.

Plannen voor nog meer windmolens op de dijk naar langs het IJsselmeer

MEDEMBLIK – Rijkswaterstaat heeft plannen met de Wieringerhoek in Hollands Kroon, plannen die zover gaan dat er windmolens op de dijk, of net voor de dijk of zelfs in het IJsselmeer gaan worden gebouwd. Daarnaast moeten er ook velden met zonnepanelen in het IJsselmeer worden gebouwd

Lees ook: CDA zet vraagtekens plannen Rijkswaterstaat om Project Wieringerhoek

Nu komt ook het bedrijfsleven in Hollands Kroon in verweer tegen de plannen van Rijkswaterstaat. Plannen die zover gaan dat het watertoerisme grote problemen gaat ondervinden van de komst van windmolens in het IJsselmeer, deze komen tussen Den Oever en Andijk te staan en de eilandjes met zonnepanelen.

De Dorpsraad Andijk liet al in eerdere instantie weten dat de Andijkers goed moeten opletten dat de eilandjes voor de kust van Andijk niet 1 groot zonnepark gaat worden. In de Kernvisie Andijk is afgelopen juni al uitgebreid ingegaan op recreëren in Andijk.

De plannen kunnen vergaande gevolgen hebben voor de kustlijn van Andijk en Medemblik.

Reageren via facebook