22.4 C
Medemblik
12 augustus 2020 09:00
Medemblik Actueel.

Foto: KNRM Medemblik

Zoekactie naar overboord geslagen man vergeefs, man kreeg klap van de giek.

MEDEMBLIK – KNRM Medemblik en Andijk hebben samen met de KNRM-stations van Lemmer, Enkhuizen, en Hinderlopen, en daarnaast een vliegtuig van de Kustwacht, twee reddingshelikopters en een politievaartuig donderdagmiddag en avond vergeefs gezocht naar de man die nadat hij een klap van de giek had gekregen overboord is gevallen.

In eerste instantie was de positie van het zeiljacht niet duidelijk waardoor de Kustwacht zoveel mogelijk KNRM stations heeft gealarmeerd, toen het zeiljacht eenmaal was gelokaliseerd zijn mensen van de KNRM aan boord van gegaan om de opvarenden op te vangen en te begeleiden.

Het schip is daarna op sleeptouw genomen en naar Breezanddijk gesleept. Om 18:45 uur is de zoekactie gestaakt, vandaag gaat de zoekactie verder onder regie van de politie. KNRM-stations Medemblik en Andijk kwamen even later weer de thuisbasis binnenvaren.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?