Tientallen bloemenbakken gestolen in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Het lijkt wel een rage aan het worden, bloembakken stelen bij mensen uit de tuin, en dan maakt het niet uit of het een kleine bloembak is of een grote, wat mee kan worden genomen wordt meegenomen.

De laatste weken zijn er bijvoorbeeld alleen al in Andijk en Wervershoof 12 bloembakken gestolen en ook in Wognum loopt het de spuigaten uit met 11 bloembakken.  In Medemblik zelf zijn, van wat bekend is, 10 bloembakken gestolen uit de diverse tuinen, waarvan 1 zelfs met een perenboom erin.. waardoor het lijkt dat er een groep achter moet zitten en het geen solistische actie is.

In de overige kernen binnen de gemeente Medemblik zijn ook diverse bloembakken gestolen: Opperdoes 8 stuks, Twisk 3 stuks, Lambertschaag/Abbekerk 7 stuks, Sijbekarspel/Benningbroek 9 stuks, Nibbixwoud 4 stuks, Zwaagdijk-West en Oost 8 stuks, Hauwert 2 stuks en in Mid- en Oostwoud 2 stuks.

De politie roept ook op om altijd aangifte te doen, al lijkt het er soms op dat er niets met een aangifte wordt gedaan, achter de schermen wordt altijd bij een controle van een voertuig gekeken of er spullen in liggen die afkomstig zijn van diefstal..

Reageren via facebook