CDA: ‘organisatie kofferbakmarkt had het niet uit de hand moeten laten lopen’

ONDERDIJK – Ed Meester (CDA) zegt dat het niet goed te praten valt dat de organisatie van de kofferbakmarkt op het Nesbos afgelopen zondag het op deze manier zo uit de hand heeft laten lopen. Maar zegt Meester tegen Medemblik Actueel: ‘Ik kan mij voorstellen dat mede vanwege het mooie weer, een onverwacht grote toeloop, net zoals bij de demonstratie op de Dam in Amsterdam, niet gemakkelijk te beheersen was.’

Maar dat neemt volgens Ed Meester niet weg dat er adequate maatregelen genomen hadden moeten worden door bijvoorbeeld de entree te sluiten en het terrein op bepaalde plekken te ontruimen. Meester gaat er dan ook vanuit dat de gemeente deze dag goed gaat evalueren met de organisatie om herhaling te voorkomen.

Mocht dat niet het geval zijn, dan roep ik de burgemeester op een stevig gesprek met de organisatie te gaan voeren. We kunnen en mogen dit niet tolereren, want het schept ongetwijfeld precedenten. Het is belangrijk om het gezonde verstand te gebruiken en ook in deze zomerperiode de teugels ten opzichte van de Corona-richtlijnen niet te laten vieren.’ aldus Ed Meester.

Reageren via facebook