De kassenbouwers op Agriport maken er weer een potje van

WIERINGERMEER – Het was afgelopen nacht weer flink raak wat de hoeveelheid lichtvervuiling betreft veroorzaakt door de kassen op Agriport. De lokale weerman op Terschelling maakte bovenstaande foto en schreef erbij dat zelfs op 45km afstand de oranje gloed van de kassen  boven de Wieringermeer duidelijk zichtbaar zijn.

Het is al jaren een onderwerp van gesprek, de veelvuldige lichtvervuiling veroorzaakt door laksheid van de kassenbouwers en het niet optreden door Hollands Kroon en de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord. Klagers krijgen als reactie op hun klacht te horen dat, ‘er een storing was’ wat dan wel toevallig in meerdere kassen plaatsvond, of ‘wij hebben gekeken maar zagen niets’ en dan blijkt later dat er een paar dagen later is gekeken bij de kassen, overdag.

Bij uitgifte van de vergunning is duidelijk in de vergunning gezet dat de kassen bijna 100% lichtdicht moeten zijn tijdens de donkere uren in de nacht. Maar dat sommige bedrijven zich daar maar amper aanhouden.