23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 05:03
Medemblik Actueel.

foto door: www.pascalvanas.nl

Ringrijderij 2020 afgelast, nog geen beslissing over de draverij zelf

MEDEMBLIK – Dit laat het bestuur van Harddraverijvereniging Prins Hendrik weten. Afgelopen maandag was de algemene ledenvergadering waar het bestuur wel de toestemming heeft gekregen van de leden om harddraverij 2020 onder de volgende voorwaarden te organiseren:

  • Beslissing over het wel of niet doorgaan zal uiterlijk plaatsvinden in de eerste week van september.
  • Indien “social distancing” nog van toepassing is dan gaat de harddraverij niet door.
  • Het organiseren gaat in overleg met de veiligheidsregio en de gemeente. Veiligheid is prioriteit nummer één.
  • De ringrijderij van 2020 komt te vervallen. Het organiseren hiervan zal nu moeten starten en gezien de relatief hoge leeftijd van de deelnemers willen wij ze niet in verlegenheid brengen door hen nu de vraag te stellen of ze aan de wedstrijd mee willen doen.
  • De kermis op het Gedempt Achterom start op vrijdagavond en eindigt op maandag. Om de exploitanten te steunen, vragen wij geen stageld dit jaar. Als de kortebaan niet doorgaat dan zal er ook geen kermis zijn.
  • Als de kortebaan doorgaat dan sluiten wij traditioneel af met vuurwerk. Het vuurwerk is besteld met optie tot annuleren.
  • Geen contant geld bij de kassa’s. Enkel pinnen.
  • We zullen dit jaar geen contributie innen. Het ledenvoordeel is er voor iedereen bij de kassa’s. Leden die wel contributie willen betalen om de vereniging te steunen kunnen het vrijwillig overmaken. Meer informatie hierover volgt.
  • Een aantal van onze trouwe sponsors hebben het moeilijk door de crisis. De horeca en andere sponsors in gevoelige sectoren zullen wij daarom niet benaderen. De vereniging zal indien nodig haar opgebouwde financiële reserves aanspreken.

Als er na de maand juli nog zicht is op een kans van doorgaan dan zal het bestuur in augustus starten met de voorbereidingen. Ook zal het bestuur overleg plegen met de vrijwilligers. De kans bestaat dat het bestuur tijd steekt in een verloren zaak. Dit neemt het bestuur echter graag voor lief.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?