17.6 C
Medemblik
7 juli 2020 16:58
Medemblik Actueel.

Foto: Pascal van As

Uitbreiding terrassen gemeente Medemblik tot uiterlijk 1 november

MEDEMBLIK – Het college van Medemblik heeft besloten om de tijdelijke verruiming van buitenterrassen tot uiterlijk 1 november, tevens het einde van het terrassenseizoen, toe te staan. Hiervoor worden een aantal parkeerplaatsen en stukken openbare ruimte tijdelijk voor opgeofferd.

Horecaondernemers die hun terras op eigen terrein hebben krijgen de gelegenheid om deze tijdelijk uit te breiden. De gemeente heeft hier met de ondernemersvereniging MEVO en de buren van initiatiefnemers gesproken en om advies gevraagd.

Consequenties

Er lagen al verzoeken van horecaondernemers om hun terras uit te mogen breiden. Deze verzoeken zijn tot nu toe, in afwachting van het Beeldkwaliteitsplan, afgewezen. De bijzondere omstandigheden maakt dat het college nu wel, tijdelijk, ruimhartig wil meewerken.

Tot nu toe worden er zeven parkeerplaatsen in de Nieuwstraat, vier op de Kaasmarkt (alleen tijdens gebruik als terras) en drie op de Oosterhaven (alleen tijdens gebruik als terras) in Medemblik ingenomen door tijdelijke terrassen. In Wervershoof aan de Dorpsstraat betreft het twee parkeerplaatsen permanent en twee uitsluitend in het weekend. Daarnaast komt er voor het voormalige gemeentehuis van Wervershoof een tijdelijk terras.

Voor alle terrassen geldt dat dit voor de bezoekers op een veilige manier wordt ingericht. De financiële afwikkeling van de vergoeding voor gebruik gemeentegrond ten behoeve van terrassen wordt vrijwel budgettair neutraal afgehandeld. In de normale situatie berekent de gemeente 17 euro per m2 per jaar. Dit vermenigvuldigd met +/- 1200 m2 is 20.000 euro. In de nieuwe situatie heeft de gemeente berekent  +/- 2.000 m2, dit vermenigvuldigt met 10 euro levert ook weer 20.000 euro op, hetgeen begroot is.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?