Ontwerp nieuwe inrichting Ganker Nibbixwoud klaar.

NIBBIXWOUD – De Ganker is aan groot onderhoud toe en dus neemt de gemeente Medemblik de kans om direct de inrichting af te stemmen op het huidige en toekomstige gebruik. Samen met de aanwonenden van de Ganker, de ondernemers en de Dorpsraad is er nu een ontwerp gemaakt die de instemming krijg van alle betrokken partijen.

De weg naar het ontwerp ging niet over plavuizen, er is veel discussie geweest of het wel of niet toepassen van een tweezijdig trottoir langs de Ganker, maar uiteindelijk is er nu wel een tweezijdig trottoir in het ontwerp opgenomen. Wel heeft dit tot consequentie dat er extra ruimte nodig is om het trottoir te realiseren. Hiervoor heeft de gemeente contact opgenomen met SKO West-Friesland om te kijken of een strookje grond van de R.K. Sint Nicolaasschool hiervoor kan worden gebruikt. De gemeente verwacht dat dit wel gaat lukken.

Tekst loopt door onder de afbeelding

Klik voor groter formaat

Serious Gaming

Om tot het ontwerp te komen heeft de gemeente Medemblik een nieuw wapen ingezet, die van Serious Gaming, maar al snel bleek dat dit voor ruimtelijke projecten niet echt geschikt is waardoor er tijdens het voortraject jammer genoeg tijd verloren is gegaan. De Serious Gaming werd gebruikt tijdens de meerdere bewonersavonden.

Het project is nu in de aanbestedingsfase, en zodra het project aanbesteed is hoopt de gemeente Medemblik dat uiterlijk tweede kwartaal 2021 de Ganker weer als nieuw bij ligt.

Reageren via facebook